Hermine van den Berg – van Zijl

[vc_row][vc_column][dfd_heading subtitle=”Fractievolger” delimiter_settings=”delimiter_style:solid|delimiter_width:80|delimiter_height:1″ undefined=”” title_font_options=”tag:h2″ subtitle_font_options=”tag:div”]Hermine van den Berg[/dfd_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Hermine van den Berg-van Zijl, geboren in 1963, getrouwd met Robert-Jan en samen de trotse ouders van 2 volwassen zonen en een als middelste van de 3 geboren dochter.

“Omdat wij sinds 1993 in Renkum wonen zijn onze kinderen er opgegroeid en zit Renkum in hun bloed. Ik heb mij vanaf die tijd ingezet voor de inwoners van onze gemeente en met enige nadruk voor kwetsbare mensen.  Voorbeelden hiervan zijn het voorzitterschap van de Oranjevereniging (ROEV), coach van een f-team van RVW, strijder voor groen en bankjes en tegen parkeren op het plein aan de Europalaan, vrijwilliger bij het internetcafé voor senioren, vrijwillig Buurtbemiddelaar, lid van de ouderraad en voorzitter van het steunfonds van de Ivo-Montessori, bouwer van de cliëntenraad van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, lid en later voorzitter van de Raad van Chronisch zieken en gehandicapten Renkum en medebedenker van de Wmo-adviesraad waarvan ik tot aan de start van mijn politieke loopbaan ook lid was.

In 2009 viel mijn behoefte om meer verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor het beleid in het sociale domein dan in een adviesraad kan, samen met de dreigende opheffing van de enige, al 25 jaar bestaande, lokale partij GemeenteBelangen. Vanuit het principe aanpakken en doorpakken heb ik, met hulp van mensen die zich aansloten, GB nieuw leven ingeblazen en vanaf oktober 2009 met onze actieve en steeds groter wordende fractie GB een herkenbare en aanwezige stem en sociaal gezicht gegeven. We hebben heel hard gewerkt en een paar mooie resultaten behaald.

Naast het wethouderschap van 2014-2018 ben ik op verzoek freelance voorzitter, gespreksleider en trainer. Daarnaast mantelzorger, beheerder van een internetforum over consuminderen en op aanvraag trouwambtenaar (BABS). Ik ben een generalist in het sociale domein met een grote kennis van de Wmo, gezondheidszorg inclusief (jeugd-) GGZ en speciaal onderwijs. Ik ben er van overtuigd dat met de taken die gemeenten in de komende jaren moeten gaan uitvoeren, onze inwoners gebaat zijn met een bestuur dat verder denkt dan wat men al kent en daarbij zich realiseert wat het effect van een keuze voor een individuele inwoner is. De inwoners van onze gemeente moeten kunnen vertrouwen op hun gemeentebestuur. Open, eerlijk en betrouwbaar en onafhankelijk. Daar heb ik me vier jaar lang als wethouder voor ingezet, en als fractievolger blijf  ik me daar graag voor inzetten.”

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][dfd_single_image module_animation=”transition.slideRightBigIn” image=”22487″][/vc_column][/vc_row]